OVER QUANTUM SAVVY

Wat is Quantum Savvy Horsemanship?
QS is een trainingsprogramma die mensen opleid tot horseman, met een enorm support van studenten en professionals.

Wat is Release Focused Training?
RFT is de manier waarop wij onze paarden trainen. In het begin gaat de training vooral om het voor de mensen aanleren om op Release te focussen, ipv de traditionele druk die men uitoefend als men paarden traint. Release Focused Training zorgt ervoor dat je een band opbouwt met je paard,motivatie opwekt bij je paard en connectie met je paard onwikkelt.

Wie heeft Quantum Savvy opgericht?
De Australische Master Horsemen Shane en Meredith Ransley hebben in 1996 het programma opgericht. Ze hebben veel samen gewerkt met veel bekende Natural Horsemen, zoals Pat Parelli en Dave Stewart. Ze zagen echter,dat er teveel gefocussed werd op het uitoefenen van druk op paarden, inplaats van te focussen op de release. Ze wilden een studie programma oprichten, die mensen op zou leiden tot horsemen, die zich de Release Focussed Training methode eigen zouden maken. Quantum Savvy heeft nu duizenden studenten over de hele wereld en heeft een geweldig team van instructeurs, trainers en 'group ogranizers'.

Hoe werkt 't?
Kies een lidmaatschap. Gold is het best lidmaatschap, omdat het je toegang geeft tot alle horsemanship modules online. Je krijgt meteen toegang tot de studie modules, en je kunt meteen aan de slag. Je leest het boekje in de module, kijkt de video en zodra je dat gedaan hebt, print je je huiswerkkaarten uit en ga je oefenen met je paard. Zodra je genoeg geoefend hebt, kun je een opdracht filmen, deze opdracht wordt online opgestuurd en nagekeken door je horsemanship coach. Zodra je een opdracht gehaald hebt, krijg je een 'blue tick', een blauwe vink. Als je alle opdrachten van een level gehaald hebt, dan ben je geslaagd voor het level en kun je door naar het volgende horsemanship level.
Er zijn naast het online programma, live cursussen die je kunt volgen en Shane en Meredith komen ook elk jaar naar Europa om een serie van clinics te geven. Neem contact met mij op om meer te weten over een cursus met mij of een clinic met de masters!

 

 

Met welke module zal ik beginnen?
We raden iedereen aan om met Module 1 van Level 1 te beginnen. Ookal ben je een ervaren ruiter, er zullen toch altijd dingen zijn die net anders zijn dan je tot noch toe geleerd hebt. Om verder te komen in het programma, is het belangrijk om niets te missen en alle opdrachten gedaan te hebben!
Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie?
Als je gemiddeld 4 uur per week met je paard kunt oefenen, dan zul je binnen 6 weken al waanzinnige veranderingen en resultaat hebben.

Wat zijn de opdrachten (assignments)
De assignments zijn opdrachten, die je aan je coach laat zijn via een video upload op het forum van de website (www.quantumsavvy.com). Je coach kan je zo feedback geven over hoe je het doet. Je hoeft de opdrachten niet te doen, maar als je wil slagen voor een level, dan moet je alle opdrachten gehaald hebben. De support die je krijgt van je coach is wat QS onder andere zo bijzonder maakt en hetgeen wat onder andere helpt met een snelle vooruitgang in je horsemanship.

Kan ik het programma volgen met een paard dat nog niet ingereden/ onder zadel gestart is?
Het zou kunnen (we hebben het meegemaakt), maar het is veel verstandiger om het programma eerst te volgen met een wat meer opgeleid paard dat niet zo groen is. Als je eerst een wat minder groen paard door de levels brengt, dan leer je zelf het beste en blijf je ook veiliger en heb je meer plezier. Als je dan alle horsemanship skills onder de knie hebt, dan kun je je jonge paard opleiden en door de QS levels brengen. Daar hebben zowel jij als het paard veel meer aan.